10-те най-добри филма на Даниел Радклиф според Letterboxd

Какъв Филм Да Се Види?
 

Даниел Радклиф стана известно име, като получи главната роля в сагата за Хари Потър. Ето неговите топ 10 филма според резултатите от Letterboxd.





Най-забележителната роля на Даниел Радклиф може да е титулярното момче, което живееше в Хари Потър сериал, но британецът се е разклонил много през цялата си актьорска кариера. След като остави магьосническата си пръчка, Радклиф участва във филми като Жената в черно , Швейцарски армеец , и империя , както и телевизионния сериал Чудотворци.






СВЪРЗАНИ: 10 най-смешни цитата от Miracle Workers Oregon Trail



Предстоящите му проекти включват приключенския rom-com Изгубеният град с участието на Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм и биографичен филм за странния Ал Янкович. Работата на Радклиф като Хари Потър остава популярна след края на поредицата през 2011 г., като всичките 8 филма попадат в неговите Топ 10 на Letterboxd. Но има още 2 роли, които завършват най-високопоставените филми на актьора.

10Kill Your Darlings (2013) - 3.51

Един от първите пост- Хари Потър филми за Радклиф беше драмата от периода от 2013 г Убийте любимите си . Разположен през 1944 г., мрачният академичен филм проследява годините в колежа на някои от най-ранните членове на Beat Generation, група автори, чиято работа е била влиятелна след Втората световна война. Радклиф играе поета Алън Гинсбърг като първокурсник в Колумбийския университет, където се среща с Люсиен Кар от Дейн ДеХаан.






Филмът проследява новия начин на живот на Гинзбърг, подхранван от пиене и наркотици, и начинаещите му приятелства с Джак Керуак и Уилям С. Бъроуз. Една от най-мрачните сюжетни точки на филма е убийството на професор от Кар. Радклиф прави страхотно представяне във филма и това е приятно отклонение от неговото Хари Потър дни.



9Swiss Army Man (2016) - 3,61

В Швейцарски армеец , Радклиф играе труп, който измива на брега и помага на Ханк на Пол Дано да оцелее на безлюден остров. Той развива малко вероятно приятелство с трупа, сега наречен Мани, и мъртвият се превръща в най-големия му инструмент за оцеляване, след като Ханк открива, че може да използва Мани като гигантски швейцарски нож.






Написана и режисирана от Даниел Куан и Даниел Шайнерт, сюрреалистичната комедия е различна от всеки друг филм във филмографията на Радклиф. Ханк и Мани тръгват на приключение, за да се върнат у дома, а трупът бавно се връща към живот чрез въображението на Ханк. Швейцарски армеец има забавни цитати и изненадващо много сърце.



8Хари Потър и Стаята на тайните (2002) - 3.61

Хари Потър и Стаята на тайните проследява титулярното момче магьосник през втората му година в Хогуортс, докато се бие с василиск, сприятелява се с домашен елф и открива дневника на Том Ридъл. Когато на една от стените на училището се появява кърваво съобщение и учениците се вкаменяват, Хари е принуден да намери наследника на Слидерин, за да помогне да спаси положението.

СВЪРЗАНИ: 10 най-добри импровизирани и незаписани моменти в Хари Потър

филм за игра, която те убива

Радклиф носи повечето от Стаята на тайните на раменете му и работи добре с по-старите утвърдени членове като Алън Рикман. Филмът също така запознава публиката с Гилдрой Локхарт от Кенет Брана, вглъбен в себе си професор, и Луциус Малфой от Джейсън Айзъкс, антагонист, който става важен по-късно в сериала.

7Хари Потър и Орденът на Феникса (2007) - 3.64

Орден на феникса проследява създаването на Армията на Дъмбълдор и представя процъфтяващата връзка между баща и син на Хари с неговия кръстник Сириус Блек. Филмът също така бележи началото на много по-тъмен тон в сериала. След като предупрежденията му за завръщането на Волдемор след убийството на Седрик Дигъри до голяма степен са игнорирани, 15-годишен Хари започва да обучава съучениците си да се борят срещу тъмните изкуства.

Орден на феникса също така оживява популярен герой, възприемането на Евана Линч върху Луна Ловгуд, което я прави един от най-добрите герои в Хари Потър . Внезапната смърт на Сириус Блек от ръцете на братовчед му е един от най-сърцераздирателните моменти в сериала и Хари се бори с някои невероятно сложни емоции, след като е станал свидетел.

6Хари Потър и Нечистокръвният принц (2009) - 3.65

Хари открива мистериозен учебник по отвари, открива любов с Джини Уизли и научава за хоркруксите по време на Хари Потър и Нечистокръвния принц. Завръщането на професор Хорас Слъгхорн в Хогуортс кара Хари да попита за миналото на Волдемор. Използвайки Pensieve за разглеждане на спомени, Хари открива, че Волдемор е опасен от детството си.

Нечистокръвен принц поставя повече фокус върху антагонистичния Драко Малфой, отколкото всеки от другите филми, показвайки задачата на тийнейджъра да убие Албус Дъмбълдор, след като се присъедини към смъртожадните. Хари става подозрителен към Драко в началото на филма, но Орденът на Феникса не го разглежда като заплаха. Въпреки това Хари не успява да спре тази смъртоносна мисия и става свидетел на смъртта на своя ментор.

5Хари Потър и даровете на смъртта: част 1 (2010) - 3.69

Първата част от последната глава на поредицата, Хари Потър и даровете на смъртта: част 1 проследява Хари, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър, докато започват дългия си лов за останалите хоркрукси на Волдемор. Тийнейджърите напускат Хогуортс и се отправят към пустинята, събирайки и унищожавайки хоркрукси, за да отърват Волдемор от неговото безсмъртие.

СВЪРЗАНИ: 10 начина, по които Даровете на смъртта призовават обратно към камъка на магьосника

По време на пътуването си триото е изправено пред изтощителни обстоятелства и нарастващо напрежение. Внезапният изблик на ревност и напускането на Рон оставят Хърмаяни разстроена, но тя остава, за да помогне да завърши лова. По-бавно изгаряне от втората част, Дарове на смъртта: част 1 Снимките представят някои вълшебни моменти и показват талантите на основното трио, като и 3те ​​представят едни от най-добрите си изпълнения в поредицата.

4Хари Потър и огненият бокал (2005) - 3,76

Хари Потър и огненият бокал се фокусира около изненадващото участие на Хари в турнира на три магьосници и пристигането на студенти от института Дърмстранг и академията Beauxbatons. Когато името му излита от Огнения бокал, Хари трябва да се състезава срещу Седрик Дигори, Виктор Крум и Фльор Делакур в 3-те опасни задачи на турнира.

Хари трябва да съчетава натиска на турнира с повтарящи се кошмари, които сигнализират за завръщането на Волдемор. Робърт Патинсън и Дейвид Тенант са 2 страхотни допълнения към обичайното Хари Потър гласове. Радклиф и Патинсън имат страхотна екранна химия като 2-те шампиони на Хогуортс, а очарователният Седрик е един от най-добрите герои, които се появяват само в един Хари Потър филм . Тъмният край на филма задава тона за останалата част от филмовата поредица и смъртта на Седрик има трайни въздействия върху Хари занапред.

3Хари Потър и камъкът на магьосника (2001) - 3,77

Един от първите игрални филми на Радклиф, Хари Потър и камъкът на магьосника донесе на младия актьор международна слава и затвърди мястото му в канона на поп културата. Режисиран от Крис Кълъмбъс, филмът е верен на книгата и проследява откриването на Хари за магическите му сили и нов свят, където сирачето е известна фигура за оцеляването на атаката на Волдемор.

Радклиф е завладяващ като млад магьосник, а новото му приятелство с Рупърт Гринт и Ема Уотсън зад кулисите се отразява добре за формирането на Златното трио пред камера. То е сърцераздирателен филм за намирането на своето място в нов свят и магьоснически камък все още се държи над 20 години по-късно благодарение отчасти на изключителния си актьорски състав.

двеХари Потър и даровете на смъртта: част 2 (2011) - 3.92

Хари Потър и даровете на смъртта: част 2 заключава прославените и обичани Хари Потър филмова поредица със смъртоносната битка при Хогуортс. За да спре Волдемор веднъж завинаги, Хари се жертва и вдъхновява другите да се борят срещу смъртожадните. Той се изправя срещу Волдемор за последен път, завършвайки с неговия верен чар на Expelliarmus.

СВЪРЗАНИ: 10 най-магически сцени в Даровете на смъртта, част 2

Епилогът на филма дава възможност на публиката да надникне в бъдещето на Златното трио след битката при Хогуортс, както и на други съученици като Драко. Хари е женен за Джини с 3 деца, докато Рон и Хърмаяни отглеждат 2-те си деца. Това завършва поредицата добре, но все още оставя много въпроси без отговор. Някои от въпросите се разглеждат в пиесата Хари Потър и прокълнатото дете.

1Хари Потър и затворникът от Азкабан (2004) - 4.08

Често смятан за най-добрия филм от поредицата, Хари Потър и затворникът от Азкабан е и най-висококласираният игрален филм на Радклиф в Letterboxd. Режисьор е носителят на Оскар Алфонсо Куарон, Затворник от Азкабан се провежда през третата година на Хари в Хогуортс и включва пътуване във времето, дементори и върколаци.

Хари открива връзка между избягалия затворник Сириус Блек и покойните му родители, като се обръща за помощ към приятелите си и професор Ремус Лупин. Филмът представя двама любими на феновете, като Сириус и Ремус стават важни фигури в живота на Хари. Режисурата на филма на Куарон получи похвала, а композиторът Джон Уилямс получи номинация за Оскар за оригиналната си партитура.

СЛЕДВАЩ: Всички изтрити сцени в Хари Потър и затворникът от Азкабан, класирани